Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Düzce’de yapımı tamamlanan sağlık yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Eldemir, ildeki sağlık yatırımlarıyla ilgili değerlendirme toplantısı katılarak yetkililerden brifing aldı. Toplantının ardından, aralarında aile sağlığı merkezi, acil sağlık istasyonu, semt polikliniği ve sağlıklı yaşam merkezinin yer aldığı sağlık yatırımlarının toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Eldemir, Sağlık Bakanlığı olarak yapmış oldukları tesisleri, millete hizmet noktasında teslimatını yapmış olacaklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Eldemir, Türkiye’nin 21. yüzyılın başından itibaren Sağlıkta Dönüşüm Projesi adı altında çok büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, “Ülkemiz her alanda gelişirken, değişirken sağlık alanında yaptıklarımız tüm dünyada pek çok ülkenin dikkatini çekti. Hem de aziz milletimizin iftiharını, aziz milletimizin teveccühünü kazandı” diye konuştu.

“Düzce sağlıkta en iyiler arasında”

Sağlık konusunda Türkiye’nin önemli başarılara imza attığını işaret eden Halil Eldemir, “Sağlık alanında da değişmeye çalışıyoruz. Bizim çocukluk yaşlarımızda Avrupa’nın değişik yerlerinde çalışanlar derlerdi ki Avrupa’da herkesin bir doktoru var. Şükürler olsun biz de ülke olarak aile hekimliğine önem vererek herkesin bir aile hekimi olsun istedik. Düzce’de bu anlamda 3 bin nüfusa 1 hekim düşüyor. Bu da Türkiye ortalamasında en iyi iller arasında” değerlendirmesinde bulundu.

Düzce’de 5 noktada hizmete başlayacak tesisleri hizmete açacaklarını aktaran Eldemir, bunları, millet sağlık alanında bir ihtiyaç hissettiği zaman hemen en yakın noktaya gelsin, devletin bu hizmetinden istifade etsin diye yaptıklarını bildirdi. Hiçbir vatandaşın hasta olmasını istemediklerini dile getiren Eldemir, şunları kaydetti:

“Başımıza bir iş, rahatsızlık gelirse devletimiz tüm imkanlarıyla tüm gücüyle Sağlık Bakanlığı olarak milletimizin yanında. Ambulansıyla, helikopteriyle, uçak ambulansıyla, gemi ambulansıyla vesaire hepsiyle bir dara düşerse ister evinde olsun ister misafirlikte olsun, isterse dünyanın neresinde olursa olsun. Çokça konuştuğumuz, gerçekten dünyanın da en iyi sağlık hizmetini verebilme adına reformlar gerçekleştirdiğimiz sağlık alanı, dünyanın neresinde olursa olsun, bir Türk’ün, bir vatandaşın başına bir şey gelse hemen uçağımızı gönderip alıp getirtebiliyoruz. Bundan büyük bir mutluluk olabilir mi?”

Düzce’de ilerleyen zamanlarda yapacakları işler olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, tören sonrası açılışı yapılan merkezlerde incelemelerde bulundu.

Merkez Kalıcı Konutlar bölgesinde 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Arapçiftliği Mahallesinde 5-6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu, Karaca Mahallesi Şehit Ufuk Baysan 2 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ile Kalıcı Konutlar’da hizmet verecek Kalıcı Konutlar Semt Polikliniği, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi’nde hizmet verecek Lütfiye ve İsmail Baha Horuz Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.