Sayın Üyemiz,

Tüm Tıbbi Cihaz Yönetim Kurulu olarak 22.04.2019 Pazartesi günü Sektörümüzü ve Üyelerimizi ilgilendiren konularla ilgili olarak yapmış olduğumuz rutin faaliyetler çerçevesinde;

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ziyareti yaptık.

Bu ziyaretimizde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Semih KORKUT ve ilgili Daire Başkanlarının da bulunduğu bir ortamda Genel Müdürümüze yapmış olduğu faaliyetlerden olan Ambulans alımlarındaki YERLİ malı ambulans alımları ve  alınan bu ambulansların iç donanımlarının dizany edilmesinde Yerli Ürün tercih etmeleri nedeniyle Dernek olarak teşekkür edilmiş ve bu yöndeki çalışmalarında bundan sonrada devam ettirilmesi önerisinde bulunulmuştur.

Sayın Genel Müdür ‘’İhtiyaçlarının temininde Yerli Ürün alımının Milli ve Vatani bir görev olduğunu ve bundan sonraki alımlarda bu yönde hareket edeceklerini ve Yerli Malı alımlarında özendirici olacaklarını” ifade etmişlerdir.

Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzle olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dilerim.

Mustafa Daşcı

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği