T. C. Hazine ve Maliye Bakanlığı                                                                                                           Tarih :   27.07.2018

Sayın Berat ALBAYRAK

Hazine ve Maliye Bakanı

 

Sayın Bakanım,

Derneğimiz Ülkemizde Sağlık Sektöründe Üretim yapan Yerli, Milli Sanayici ve Üreticileri temsil eden Sivil Toplum kuruluşudur.

Bilindiği gibi Kamu Kurumları ihtiyaçlarının birçoğunu Yıllık Sabit Fiyat Yöntemi İhale yoluyla  yapmaktadır. Bugüne kadar bu yöntemle yapılan alımlarda büyük sorunlar yaşadık, ancak bugüne kadar kendi  içimizde bu durumu finanse ettik;

Bunun yan ısıra bu yıl Üniversite Hastanelerinin 3,5 yıllık ödenmeyen alacaklarımızı da Bakanlar Kurulu Kararı ile Haziran -18 ayı içerisinde yapılan büyük indirimlerle tahsil ettik, ancak Sermayemizin bir kısmını da bu nedenle kaybettik.

Şimdi ise  Üyelerimiz olan Üreticilerimizin özellikle Dövize bağlı hammadde ve malzeme temininde  Döviz fiyatlarındaki aşırı artıştan  kaynaklı fiyat oynamaları sebebiyle zor durumda olup, bu duruma mutlaka bir çare bulunması için yoğun şikayet ve  talepleri vardır.

Bu nedenle Kamu Kurum alımlarında Yıllık Alım İhaleleri Birim fiyatlarında Döviz kaynaklı alımların artan Döviz fiyatlarına bağlı olarak Döviz fiyat artışına paralel bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.

Bilgilerinize Saygıyla arz ederim.

 

Mustafa Daşcı

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı