Sayın Üyemiz,

17.09.2018 Pazartesi günü saat 14.00’da alınan randevu neticesi Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Muhammed GÜVEN ile Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Daşcı görüşmüş olup bu görüşmede Sektörümüzde yaşadığımız sorunlar ile önceden birikmiş diğer sorunlarımız Derneğimizin görüşleri ve çözüm önerileri  aktarılmış ve Sayın Bakan Yardımcısının Sayın Prof Dr. Muhammed Güven’in bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

Bu görüşmede;

1-SİP İhalesi:

Bu alım şeklinin hataları gündeme getirilmiş ve yeniden değerlendirme aşamasında olduğu, son kararın Bakan ve Cumhurbaşkanına aktarılarak soruna çözüm sağlanacağı,.

2-DMO sağlık Market Uygulaması:

Yerli Üretim ve Üreticilerin tam olarak yararlanabilmesi için yeniden değerlendirileceği,

3-Kamu Hastane Genel Sekreterlikleri Toplu Alımları:

TTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Daşcı tarafından Kamu Hastane Genel Sekreterlikleri döneminde yapılan toplu alımların sektöre verdiği zararlar, kapanan firmalarla ilgili bilgiler gündeme getirilmiştir.

4-Ödeme Sorun ve Sıkıntıları:

Şartnamelerde yazılı ödeme sürelerine kesin olarak uyulması konusunda görüş birliği sağlanmış olup, Ayrıca Sektöre ay sonuna kadar önemli bir miktar firma alacaklarının ödemesinin yapılacağı Sn. Bakan tarafından bildirildi.

5-KDV Sorunları:

Bu konu gündeme getirildi, ancak konunun Maliye Bakanlığı tarafından çözülmesi gerektiği ifade edildi. Sn. Bakan bu konuda da bilgilenmiş oldu.

6-%15 Fiyat Avantajı Uygulaması:

Bu uygulamanın daha rantabl ve verimli bir şekilde Yerli Üreticinin lehine uygulanabilmesi için önerilerde bulunuldu.

7-Yerlileşme ve Millileşme Uygulamaları:

Bu konunun mutlaka destekleneceği, yerli üretimin önündeki engellerin temizlenmesi gerektiği ifade edildi. Sn. Bakan il il yapılan Küme Toplantılarını desteklendiğini bildirdi.

Bilgilerine sunar, iyi çalışmalar dilerim.

Mustafa Daşcı

TTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı