Danıştay Onuncu Dairesinin 29/04/2021 tarihli ve 2021/2197 sayılı kararı ile; 24/03/2013 tarih ve 28597 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik
Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin, 25/07/2014 tarihli ve 29071 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 2.4.1.B-1 maddesinin 1. Fıkrasındaki “…özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan ağız ve diş sağlığına ilişkin tedavileri… Kurumca ödenmez.” ibaresinin ve 2.4.1.B-2 maddesinin 1. Fıkrasının“ Özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularından, %40 ve üzeri engelli hastalara verilen ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin ücretleri SUT eki EK-2/Ç Listesinde yer alması şartıyla, SUT eki EK-2/Ç Listesi üzerinden ödenir.” İPTALİ kararı verilmiştir.

Tüm ilgililere duyurulur.