Dün 07/04/2020 tarihinde Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığınca telekonferans aracılığıyla Sektör Temsilcilerinin da katılımlarıyla gerçekleşen Tıbbi Cihaz Sektörü İstişare Toplantısında, son zamanlarda Covid-19 salgını sebebi ile sektörün yaşamış ve yaşamakta olduğu tüm sorunlar ele alındı. TTÜDER olarak bizler de sektörün ve firmalarımızın yaşamış olduğu sorunlardan, yaşanan mağduriyetlerden, hak edilmeyen olumsuz linç girişimlerinden bahsettik ve fahiş fiyat artışının gerçek sektör üreticileri tarafından olmadığını dile getirdik.

Tüm Sektör Temsilcileri ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığınca sektörün hak ve menfaatlerini korumaya yönelik bir toplantı gerçekleşti. Tek eksik Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünden ve ödemelerle ilgili Strateji Geliştirme Başkanlığından bir yetkilinin olmamasıydı.

TTÜDER olarak Tıbbi Cihaz Kurumu Yetkililerine, SEİS Başkanı Metin DEMİR’e, TÜMDEF Başkanı Kemal YAZ’a, SADER Başkanı Arzu BALKAŞ’a ve Eski Başkanı Tansu HALICI’ya, ARTED Başkanı Ayhan ÖZTÜRK’e , Ostim Medikal Sanayi Kümelenme Başkanı Fatin DAĞÇINAR’a, İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenme Başkanı Cengizhan ÖZTÜRK’e , Samsun Kümelenme Başkanı DR. AHMET AYDEMİR’e, TÜMER Başkanı V. Murat GÜRSESLİ’ye ve İstanbul PERDER Başkanı Faruk GÜZELDERE’ye katkıları adına teşekkür ederim.