T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü açıklama yaptı:

Genel Müdürümüz Pof. Dr. Ahmet Tekin, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde ilk kez robotik yöntemle yapılan organ nakli ameliyatına katıldı. Merkezde yapılan nakil 20 ülkede canlı olarak yayınlandı.

Genel Müdürümüz Pof. Dr. Ahmet Tekin, Da Vinci robotunun operasyonda kullanılmasıyla ilgili olarak, “Bugün çok mutluyuz ülkemiz adına. Bugünkü durum, ülkemizin sağlık politikalarında ne kadar iyi yerlere geldiğinin bir göstergesidir. Ülkemiz 2002 yılından beri sağlıkta dönüşüm kapsamında dünyada sayılı ülkelerden biri oldu. En övündüğümüz branşlardan birisi organ naklidir. Nakillerde dünyada bazı branşlarda ilk 3’te, bazı branşlarda ilk 5’te yer alıyoruz” dedi.

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Tekin, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde 2006-2007 yıllarında eğitim aldığını belirterek, “Burası benim için de çok değerli bir merkez. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi bizim göz bebeklerimizden biri, burada çok değerli işler yapılıyor, ülkemiz adına gurur verici. Dünyada çok önemli bir yerdeyiz” diye konuştu.