Sağlık Bakan Yardımcısı Sn. Muhammed GÜVEN şartnamelerde yazılı olan ödeme tarihlerine uyulması gerektiğini, firmalara olan birikmiş borçların önemli bir kısmının Eylül ayı sonuna kadar verileceği müjdesini verdi. TTÜDER Başkanı Sn. Mustafa DAŞCI, sektörde yaşanan sorunlar ile ilgili sayan bakan yardımcısına bilgilendirme yaptı. Bakan Yardımcısı Güven, SİP ihale şeklinin hatalarının gündeme geldiğini, yeniden değerlendirme aşamasında olduğunu, son kararın bakan ve Cumhurbaşkanına aktarılarak sorunun çözümünün sağlanacağını bildirdi. Sn. Muhammed GÜVEN, DMO Sağlık Market uygulamasından yerli üretim ve üreticilerin tam olarak yararlanabilmesi için yeniden bir değerlendirme yapılacağını söyledi.

Mustafa Daşcı, Bakan Yardımcısı Sn. Muhammed GÜVEN’e ödemelerde yaşanan sorunlar, yerli üreticiyi sağlanan %15 fiyat avantajı, KDV sorunu, yerlileşme ve millileşme uygulamaları, Kamu Hastaneleri Genel Sekterlikleri döneminde yapılan toplu alımların binlerce firmanın kapanmasına neden olması gibi konular hakkında bilgilendirme yaptı.

Kaynak:Sağlık Dergisi