Tarih: 06.09.2019

ZİYARET:

SGK Başkanı Sn. Mehmet Selim BAĞLI

GSS Genel Müdürü Sn. Mustafa ÖZDERYOL

Konu: SUT Fiyat Güncellemesi

 

SGK Kurum Başkanı ve GSS Genel Müdürü SUT fiyat güncellemeleri ile ilgili Başkanlık makamında ziyaret edildi. SUT fiyatlarının güncellenmesinde yerli üretimin basit ürünlerinin güncellendiğini, ithale neden aslan payının verildiğini öğrenmek için geldiğimizi, bir yanlışlık olduysa  düzeltme talep ettiğimizi kendilerine bildirdik.

Ancak, SUT fiyat güncellemesinin içeriğinin kendileriyle alakasının olmadığını,  bizim mevcut pazar payı kadar ürün adedinin yüzde 8’ine zam yapıldığını sayın genel müdür açıklarken, bu değerlendirme kriterinin yanlış olduğunu, bizim ortopedide % 100, beyin cerrahisinde % 80’nin üzerinde üretimimizin olduğunu belirtip, ‘üretilen ürünler de bir iyileştirme olması gerekmez mi’ sorusuna; ‘aslında ürünleri biz belirlemedik, Sağlık Bakanlığı teminde sorun yaşadığı  ürün listesini verdi biz de o ürünleri iyileştirdik” cevabıyla topu Sağlık Bakanlığı’na attılar.

Oysa Başkan Sayın Selim Bağlı, bir toplantıda beraberken, SUT da zam çalışmasını yaptığını ve imzaya sunduğunu bildirmişti. Oysa biz, üreticilerimizin talebiyle bize yüzde 15 fiyat avantajının SGK da verilmesi ve SUT’a yerli-ithal ayrımı yapmaksızın zam yapılmasının ülkenin menfaatine olmayacağını SGK Başkanlığına, Sağlık Bakanlığı’na, Maliye Bakanlığı’na,  Cumhurbaşkanlığına yazılı ve sözlü olarak iletmiştik.

Ancak ülke menfaatini değil yabancı ülke üreticilerini destekleyen, yabancı sermaye destekçileri ülkeyi ekonomik olarak  yurt dışına teslim etmek için  bir adım daha atmış bulunmaktalar. Bunu burada bırakmayacağımızı bilmelerini ve  sizlerin de  bu konudaki destek ve görüşlerinizi istirham ediyorum. Ülke emekçilerine arz olunur.

KOSGEB BAŞKANI ZİYARETİ

KOSGEB Başkanı 10.09.2019’da belgelendirme ve kongre destekleri için ziyaret edildi. Destekler için olumlu bir cevap alamadık ancak başka üretim destekleriyle ilgili bilgi verildi. Detaylı bilgilendirme için 17.09.2019’da tekrar bir toplantı yapılarak konunun uzmanları bize bir sunum gerçekleştirecek biz de sizlerle bu bilgileri paylaşacağız.

Saygılarımla

Mustafa DAŞCI

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı[/fusion_text]