T.C.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

ANKARA

Tarih:23.05.2018

Sağlık Sektöründe Kamu Hastanelerine  hizmet veren  Tıbbi Malzeme Firmalarımızın Üniversite Hastanelerinde süresi yaklaşık 3 (üç) yılı geçtiği halde  ödenmeyen, Tıbbi Malzeme alacaklarımızın ödenmesi için Hükümetimiz  gerekli ödemelerin yapılması amacıyla 11.05.2018 tarihli 7143 sayılı Kanunun 414 maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun geçici 75 inci maddesine Üniversite Hastanelerinin Tıbbi Malzeme kaynaklı borçlarının ödemelerine dair düzenleme getirmiştir. Bu düzenleme de Firmaların alacaklarının ödenmesinde %30’u geçen oranda Feragatname (alacaklarından vazgeçme) imzalatılarak ödemelerin yapılacağı düzenlenmişti. Ancak;

Ülkemiz ekonomisindeki Döviz fiyatlarındaki yüksek orandaki  artış (son bir ayda %20) nedeniyle bırakınız indirim yapmayı mevcut firmalarımızın yaşamasının imkansız olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle bu torba yasa ile yapılan düzenlemenin yeniden düzeltilerek en azından indirim oranlarının iptal edilerek ödemelerin fatura tutarı miktarında tam olarak yapılması Sağlık Sektöründe hizmet veren firmalarımızın hizmet vermeye devam etmesi ve bir nebze nefes alması açısından zorunluluk arz etmektedir.

Başkanlığınızca bu konunun ilgili merciler nezdinde yapılacak çalışmalar ile düzeltilmesini talep etmekteyiz.

Gereği bilgilerinize saygıyla arz olunur.

 

Mustafa Daşcı

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği

Yönetim Kurulu Başkan