T.C. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı                                                                      Tarih: 27.07.2018

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

Sayın Dr. Mehmet Selim BAĞLI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı

 

Sayın Başkanım,

Derneğimiz Ülkemizde Sağlık Sektöründe Üretim yapan Yerli, Milli Sanayici ve Üreticilerin üyesi bulunduğu  Sivil Toplum kuruluşudur.

Bilindiği gibi Kamu Kurumları ihtiyaçlarının temininde Yerli  Ürünlere %15 oranında fiyat avantajı sağlanması yerinde bir uygulama olarak, Kamu İhale Kanunu ile ilgili madde Kurumlar tarafından uygulanması zorunlu hale gelmiştir.

Ancak bu uygulama Kamu Kurumlarının bir çoğu  tarafından  Yerli ve Milli Üreticiyi korumak amaçlı uygulanması gerekirken, basit ve yersiz nedenlerle bir türlü istenilen amaca uygun biçimde uygulanmamaktadır.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumunun ödeme listesinde olan ürünlerin çoğu 22 F maddesi ile yıllık bazda sözleşmeler yapılarak ilgili kanun maddesi bu şekilde de uygulanmamaktadır.

Bu nedenle mevzuatta olmasına rağmen uygulanmayan Yerli ve Milli Ürünler için %15 fiyat avantajının amacına uygun biçimde aksamadan uygulanabilmesi için gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesi, Gözlük, cam ve çerçevede olduğu gibi SGK tarafından % 15 fiyat avantajının uygulanabilmesi için;

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

 

Mustafa Daşcı

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı